(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
LANGOŠE
Potřebné ingredience
500g hl.mouky,400ml mléka,půl balíčku droždí,lžička cukru,lžička soli,olej na smažení
Na ochucení langošů:kečup,nastrouhaný sýr,česneková směs na potření(česnek,sůl,lžička oleje,voda)
Postup přípravy
Nejprve si uděláme kvásek.Do tepléo mléka přidáme lžičku cukru a půl balíčku droždí,necháme cca 10 minut vzejít.Do velké mísy dáme 1/2kg hladké mouky a lžičku soli,přidáme kvásek a vypracujeme v lepivé těsto,které necháme v teple kynot asi hodinku.Mezitím si připravíme kečup,nastrouháme sýr a připravíme česnekovou směs.Rozmačkané stroužky česneku(já dávám 5),smícháme s trochou soli a lžičkou obyčejného oleje,do půlky skleničky dolejeme vodu a zamícháme.
Z vykynulého těsta si na pomoučeném vále uděláme placičky které necháme ještě 10minut kynout,potom vkládáme na pánev s olejem a smažíme do zlatova.Hotové langoše potíráme tím co kdo má rád.Klasika je potřít česnekovou směsí,posypat sýrem a polít kečupem.Jsou výborné a zasytí.Toto množství stačí pro 3 osoby.Dobrou chuť!:-)
Z vykynulého těsta si na pomoučeném vále uděláme placičky které necháme ještě 10minut kynout,potom vkládáme na pánev s olejem a smažíme do zlatova.Hotové langoše potíráme tím co kdo má rád.Klasika je potřít česnekovou směsí,posypat sýrem a polít kečupem.Jsou výborné a zasytí.Toto množství stačí pro 3 osoby.Dobrou chuť!:-)
suroviny na těsto
Těsto před vykynutím
Suroviny na ochucení langošů,vše si připravíme když těsto kyne.
tak má vypadat těsto před tvorbou placiček:-)
Uděláme placičky a necháme je ještě asi 10 minut kynout na stole
Pak dáme do pánve s rozpáleným olejem a třeba se i vám povede takhle legrační langoš:-)))
Všechny už jsou hotové,můžeme servírovat
Je hotovo a můžeme baštit,je to fakt mňamka:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé